Snöpatrullen

20160108_200203552_ios

Skapa rätt förutsättningar för slalom och längd kräver en välsmord organisation som under hela året jobbar med olika aktiviteter för att nå målet. Målet för oss är att skapa en snöarena där besökare eller tävlande känner wow vad bra, hit vill jag åka igen, igen och igen!

Redaktionen har pratat med några personer som tar ett större ansvar för Vilsta Skidstadion.

Arvid & Martin – ansvariga längdspår

Ni pratar om att det pågår aktiviteter året om för att skapa perfekta spår, vad innebär det?

Vi är i uppbyggnadsfasen av längdspårsdelen av Vilsta Skidstadion, det gör att vi behöver pengar för att investera i framförallt förbättrad snötillverkningsförmåga vilket vi började ansöka om tidigt våren 2016. Vi utvärderade även vår första testsäsong 2015-2016 direkt efter att all snö smält, vi gjorde då en aktivitetsplan med mer än 50 förbättringar som vi insåg behövas.

 

Berätta mer om vad ni gjort!

I somras besökte vi mässor för att hitta rätt utrustning för kommande vinter och vi har pratat med mängder av leverantörer och etablerade skidarenor för att få tips och råd.

Vi har jobbat väldigt tätt ihop med Eskilstuna Kommun för att kunna förverkliga alla våra idéer.

Direkt efter semestern började vi gräva och göra installationer för att kunna nå målet, att den 1 december ha en snöläggningsproduktion med total Max kapacitet om ca 500m3 snö per timme, att jämföra med föregående säsong ca 100m3/timme.

Vad ser ni fram emot säsongen 2016-2017?

Vi har tillsammans med Svenska Skidförbundet och gänget där som gör slottsprinten i Stockholm ritat ett spår som håller olika nivåer, från nybörjare till elitåkare. För barnen har vi ritat en skidlekplats som ska bli roligt att bygga!

Vilsta Skidstadion har många fördelar som vi tror kommer komma skapa wow, hit vill besökarna återkomma till om och om igen!

Vill du också utveckla Vilsta Skidstadion? Kontakta oss: info@vilstaskidstadion.se